هنگام انتخاب موضوع به این نکته توجه داشته باشید که چه موضوعاتی مورد توجه مجلات ISI و هیأت داوران قرار دارد، در این صورت میتوانید موضوع مورد نظر مناسب خود را آسانتر انتخاب نمایید. موضوع انتخابی یک مقاله isi نباید به صورت خیلی کلی مانند عناوین کتابها باشد. برای انتخاب موضوع مناسب تحقیق خود در یک رشته از علوم خاص، باید آخرین پیشرفت های آن علم را به خوبی بشناسید و همچنین به نظریههای علمی تشکیل دهنده و مبانی مفهومی آن، آشنایی کامل داشته باشید. همیشه به دنبال ایدههای نو و ناب باشید که هر چند کم اما بتواند مرز علم را در حوزه مشخصی تکان بدهد.
در این مقاله معیارها و ویژگی های مهمی را برای انتخاب یک موضوع مناسب برای شما بیان خواهیم کرد.
معیارهای مهم هنگام انتخاب یک موضوع مقاله ISI مفید و تاثیر گذار
- موضوع شما کاملا منحصر به فرد باشد و از تکرار تحقیقات پیشین توسط دیگران خودداری نمایید.
- مسئله تحقیق مقاله شما مطابق با نیاز روز باشد و ارزش بررسی را داشته باشد.
- شما باید کاملا به موضوع مورد تحقیق خود علاقه داشته باشید و با میل به دنبال کنجکاوی برای تحقیق در آن زمینه بوده و کشش علمی برای شناخت آن را دارا باشید.
- در هنگام نگارش مقاله isi باید نهایت خلاقیت در طرح مسئله و شناسایی نیازهای جامعه را داشته باشید و همچنین تحقیق شما باید با ارزش های رایج جامعه همخوانی داشته باشد.
- منابع مادی و اطلاعاتی برای پیگیری موارد موجود در تحقیق موجود باشد.
- امکان همکاری برای انجام تحقیق بین واحدها و افراد سازمان وجود داشته باشد.
معیارهای مهم هنگام انتخاب یک عنوان مناسب برای موضوع مقاله ISI :
- عنوان باید به خوبی محتوای پژوهش را به خوانندگان معرفی کند و جذاب و جالب توجه باشد.
- بهتر است از عبارات اختصاری استفاده نشود، ولی در عین حال نیز کوتاه و رسا باشد و به صورت پرسش مطرح نشود.
- به ابتکار خاصی که در هنگام تحقیق صورت گرفته است اشاره کند.
راهکارهای عملی برای انتخاب موضوع
- نیازسنجی : نیازهای افراد، سازمان ها و گروه ها را به خوبی، با حوصله و دقت مورد بررسی قرار دهید و موضوعات ساده را دست کم نگیرید و آنها را بی ارزش تصور نکنید.
- رویکرد حل مسئله : با نگاهی دقیق و پرسشگر به محیط کاری و زندگی خود بنگرید و برای جستجوی پژوهشهای موجود در موضوع خود، مسأله مدار باشید.
- کاربردپذیری : آیا باید به این نکته توجه داشته باشید که پژوهش شما چه نتایج کاربردی و مفیدی را به همراه خواهد داشت و باعث رفع چه مشکلاتی میشود و چه گروهها و افراد خاصی از نتایج تحقیقاتی شما به خوبی بهرهمند خواهند شد.
- دریچه ای نو : نگاهی جدید، تازه و از زاویه ای دیگر به موضوعات ISI قبلی داشته باشید.
- پذیرش عدم قطعیت : با جستجو و تحقیق، زاویه های پنهان مسائل را برای خود آشکار نمایید.
- تجربه های شخصی : یک اتفاق ساده و جزیی در زندگی شما می تواند موضوعی برای بررسیهای علمی باشد، پس تجارب زندگی خود را با ارزش بدانید و از آن برای خدمت به جامعه استفاده نمایید.
اشتباهات رایج هنگام انتخاب موضوع
- کاربردی نبودن: باید نیازهای روز جامعه را شناخت و طراحی پروژه های تحقیقاتی بر اساس این نیازها، صورت گیرد و موضوعی تکراری مجدد مورد بررسی قرار نگیرد.
- سطح نامناسب : در مقاطع تحصیلات تکمیلی پرداختن به موضوعات سطح پایین و پیشپا افتاده و همچنین پرداختن به موضوعات پیچیده در مقاطع تحصیلی پایینتر، باعث کاهش چشمگیر کیفیت تحقیق خواهد شد.
- کلی بودن : افراد کم تجربه در امر تحقیق و پژوهش، موضوعی گسترده را انتخاب می کنند. اما باید بدانید که موضوع شما باید به گونه ای انتخاب شود که ساده و محدود باشد و تحقیقات لازم درمورد آن، بتواند در فرصتی که در اختیار است، به خوبی به اتمام برسد.